Idealna tokom vrelih dana: Osvežavajuća pileća salata
Odlična je kada želite da uvrstite više povrća u vašu ishranu, napravite laganiju večeru
Sastojci za 2 osobe:
- izmedju 300 i 400 gr pilećeg belog mesa bez kože i kostiju ( u videu je bilo 400 gr )
- maslinovo ulje ( 3 + 2 + 1 kašika )
- 150 gr grčkog jogurta
- izmedju 100 – 200 gr mladog sira
- 1 manji krastavac
- 1 manja ili pola veće zelene salate
- 1 veći paradajz
Začini:
- 1 kašičica suvog začina
- 1/2 kašičice soli
- malo bibera ( prstohvat, dva, po ukusu – u videu je bilo 2 )
- 1 kašičica sušenog peršunovog lista ( nije sve potrošeno )
Priprema:
Zagrejati u tiganju 3 kašike maslinovog ulja.
Dok se ulje zagreje iseći belo meso na kockice.
Dodati meso u tiganj i propržiti ga sa svih strana.
Dok se meso prži dodati suvi začin i povremeno promešati.
Meso je gotovo kada voda ispari i komadići se pomalo zapeku.
Ostaviti meso da se ohladi.
Zelenu salatu oprati i odvojiti listove pa ih iseći.
Iseći i paradajz na kockice pa dodati salati.
Krastavcu odstraniti krajeve pa ga na rende za kupus izrendati na listiće.
Preliti sa 2 kašike maslinovog ulja, malo bibera, pola mere soli i malo peršunovog lista pa promešati.
Dodati belo meso koje se ohladilo pa opet lagano promešati.
Napraviti preliv.
Grčkom jogurtu dodati malo soli, ostatak bibera i malo peršunovog lista. Dodati i kašiku maslonovog ulja i sve izmešati.
U činiju za posluživanje staviti salatu sa piletinom, preko dodati komadiče mladog sira i sve preliti sa malo preliva.
Ponoviti postupak još jednom pa salatu poslužiti uz krutone ili dvopek.