LEDENA, KREMASTA, A GOTOVA ZA 15 MINUTA - Čokoladna sladoled torta, savršena za vrele
Ukoliko želite da se osvežite, a ujedno i zasladite, ovu tortu ćete obožavati. Predstavljamo vam čokoladnu sladoled tortu, idealno rešenje kada vam se u toplim danima prijede nešto slatko.
Sastojci:
170 g čokoladnog keksa
50 g maslaca
100 g crne čokolade
500 g slatke pavlake
1 kašičica ekstrakta vanile
200 g kondenzovanog mleka
2 kašike kakaoa
Priprema:
Usitnite keks u blenderu, pa mu dodajte maslac i kašiku slatke pavlake i dobro promešajte. Tu smesu sipajte u kalup, prečnika 18cm, utisnite i poravnajte. Istopite čokoladu i 100 grama slatke pavlake, a u ostatak slatke pavlake dodajte ekstrakt vanile i kondenzovano mleko.
Umutite smesu, pa je podelite na dva dela. U jedan deo dodajte kakao. Preko keksa sipajte nekoliko kašika crnog, pa belog fina. Iscrtajte okolo istopljenom čokoladom. Prelijte čokoladnom glazurom i ostavite nekoliko sati u frižideru.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)