LAGANO LETNJE JELO OD SEZONSKOG POVRĆA - Sataraš, srpski specijalitet na kome su odrasle generacije

alo.rs/S.Ć | Žena 29.06.2021 12:02

Brzo i lako se sprema

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci 

crni luk 2 glavice
mesnatije paprike babure 4-5
zreli paradajz 3
beli luk 2 čena
jaja 2
so, biber malo
origano malo
ulje 3-4 kašika

Kako pripremiti

Stavite ulje u tiganj da se zagreje, dodajte seckani crni luk i dinstajte da luk malo omekša. Zatim dodajte papriku isečenu na trake i nju dinstajte zajedno sa lukom desetak minuta, da paprika malo omekša. Paradajz stavite u kipuću vodu na 1-2 minuta, prohladite i skinite mu kožu. Isecite paradajz na kriške i dodajte u tiganj sa paprikom i lukom.

Promešajte i na srednjoj temperaturi dinstajte poklopljeno oko 15-20 minuta. Dodajte iseckan beli luk, posolite, dodajte biber i origano. Sve zajedno promešajte. Sklonite poklopac i dinstajte još malo da tecnost ispari. Jaja umutite sa viljuškom i dodajte paprikama i paradajzu, promešajte i isključite ringlu… Sataraš je gotov, poslužite uz hleb, sir i obaveznu mlaćenicu.

Expand player
Pogledajte više