LAGANO LETNJE JELO OD SEZONSKOG POVRĆA - Sataraš, srpski specijalitet na kome su odrasle generacije
Sastojci
crni luk 2 glavice
zreli paradajz 3
beli luk 2 čena
jaja 2
so, biber malo
origano malo
ulje 3-4 kašika
Kako pripremiti
Stavite ulje u tiganj da se zagreje, dodajte seckani crni luk i dinstajte da luk malo omekša. Zatim dodajte papriku isečenu na trake i nju dinstajte zajedno sa lukom desetak minuta, da paprika malo omekša. Paradajz stavite u kipuću vodu na 1-2 minuta, prohladite i skinite mu kožu. Isecite paradajz na kriške i dodajte u tiganj sa paprikom i lukom.
Promešajte i na srednjoj temperaturi dinstajte poklopljeno oko 15-20 minuta. Dodajte iseckan beli luk, posolite, dodajte biber i origano. Sve zajedno promešajte. Sklonite poklopac i dinstajte još malo da tecnost ispari. Jaja umutite sa viljuškom i dodajte paprikama i paradajzu, promešajte i isključite ringlu… Sataraš je gotov, poslužite uz hleb, sir i obaveznu mlaćenicu.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)