ORIGINALAN BOSANSKI RECEPT: Fantastične baklave sa orasima!

stil.kurir.rs/alo.rs/S.Ć | Žena 01.07.2021 09:00

Pripremite popularnu poslasticu na ovaj način, i ona će se bukvalno topiti u ustima, a gosti će tražiti još

printscreen/brzikolači

Nema ko ne voli baklavu!

Vole je i deca i odrasli, lako se sprema, može da stoji više dana u frižideru, a da se ne pokvari... Mnogo je razloga da napravite baklavu!

Ako niste sigurni koji recept da sledite, evo originalnog koji nam stiže iz srca Bosne, gde se trpeza na praznik, ali i običnim danima ne može zamisliti bez ovog slatkiša!

Sastojci: 

1 kg gotovih jufki (kora) za baklavu

900 g mlevenih oraha,

100 g krupno seckanih oraha

150 g šećera

250 g putera  

100 ml ulja

Za agdu (preliv): 

1 kg šećera

voda i limun

Priprema: 

Pripremiti preliv - sipajte šećer u lonac i prelijte ga vodom (da vode bude dva prsta iznad šećera).

Kuvajte oko 20 minuta na jačoj vatri, može i manje, preliv ne sme da bude previše gust. 

Gustina treba da bude između sirupa i vode.

U skuvan preliv dodajte limun isečen na kriške.

Ostavite da odstoji, jer preliv mora dobro da se ohladi pre nego što se njime prelije baklava.

Prijatno!

Expand player
Pogledajte više