OBLANDA NA STARINSKI NAČIN: Do vrhunske poslastice lako i jeftino
Oblande su dobro rešenje kada želite da pripremite nešto slatko. Iako se prema ovom receptu nadjev dugo kuva, posle toga jedini posao je rasporediti oblande i pustiti da odstoje.
Sastojci:
1,5 litara mleka 1 kg šećera 100 g margarina 50 g čokolade 2 kašike kakaa pakovanje napolitanki
Priprema:
Stavite mleko i šećer u dublju posudu da se kuvaju, prokuvajte i pazite da ne proključa.
Smanjite temperaturu tako da nadjev lagano proključa i povremeno promešajte da ne zagori. Kada vam gustina fila odgovara, dodajte margarin, čokoladu i kakao, i ostavite da se kuva još 5 minuta da se sjedini.
Vreme potrebno da se nadjev zgusne je oko 2 sata, mada to zavisi od mleka i temperature na kojoj kuvate. Punjenje je gotovo kada ga malo izvadite na pleh, a smeša se odvoji kada kroz njega prođete kašiku.
Oblatnu stavite na radnu površinu i premažite toplim filom, a zatim sledeću postavite preko fila i rasporedite dok fil ne potrošite. Oblatnu obložite papirom, preko papira stavite nešto ravno (na primer, pleh za pečenje) i nešto što je teško bolje uklopiti. Ostaviti da odstoji nekoliko sati.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)