Na domaći način: Evo kako se pravi pica Mexicana
Sastojci za nadev:
- 700 gr mlevenog mesa
- 1 konzerva paradajz pelata, najbolje pasirani, suprotno sami to uradite
- 50 ml ulja
- 1 glavica crnog luka
- suvi začin, biber, so
- voda za nalivanje
- ljuta paprika sveža, debela
- sir po izboru ( koristila sam dve vrste, mozzarelu i kačkavalj ) količina takodje po izboru, neko voli više a neko manje, odokativno 150 – 200 gr po jednoj
- origano, masline
- babura paprika i crni luk, za odgore
- za premazivanje tesa najbolje je koristiti mleveni peradajz pelat, ali ako se nema odlična zamena je mešavina paradajz soka i kečapa, pola – pola, dobićete kiselkasto slatkasti premaz, koji ima odličan ukus na pizzi
- gotove kore za picu
Priprema:
Iseckati glavicu crnog luka, dodati suvi začin, ulje i čašu vode pa luk prodinstati, da otpusti i omekani.
Kada je luk izdinstan dodati mleveno meso, paradajz pelat i naliti čašu vode.
Ostaviti na srednjoj vatri da krčka dok višak vode ne ispari.
Dok se meso dinsta dodati začine po želji, nemojte zaboraviti biber, on je obavezan, ostali po ukusu.
Kada je višak vode ispario i dobili smo sos sličan bolonjeze sosu skloniti sa vatre.
Kore premažite paradajz pelatom ili kombinacijom kečapa i paradajza u tankom sloju.
Na koru stavite mleveno meso, svuda po malo.
Preko mesa narendajte sir u količini koju želite.
Preko sira “pobacajte” maslinke, tanko sečene trakice luka i paprike i na kraju kolutove ljute paprike.
Ostavite pizzu da odstoji dok se rerna ne ugreje na najjače koje možete da podesite u rerni.
Peći na donjoj strani rerne dok ivice ne počnu blago da rumene.
Vrelu iseći i poslužiti.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)