Fantastičan ukus: Pripremite belu čorbu za ručak
Ukusna i osvežavajuča a komadići belog mesa kombinovani sa povrćem jajima i pavlakom su apsolutno prava kombinacija
Sastojci:
- 500 gr pilećeg belog mesa
- 2 šargarepe
- 1 paštrnak
- 1 koren peršuna
- 1 krompir
- 1 glavica crnog luka
- sok od 1/2 limuna
- 1 kašika suvog začina
- 1/2 kašičice soli
- 1 – 2 žumanca ( zavisno kako volite, za prvi put stavite jedno )
- 150 gr kisele pavlake
- peršunov list
Priprema:
Sitno iseckati crni luk, ja preferiram blendiranje ili rendanje jer je mnogo sitniji i onda se brže izdinsta i ne vidi se u čorbi.
Luku dodati čašu vode i kašiku začina pa staviti da se dinsta.
Za to vreme pripremati belo meso i povrće.
Belo meso iseckati na sitne kockice i dodati luku kada je čaša vode isparila, pa naliti opet čašu vode kada dodate meso, pa opet ostaviti da se dinsta.
Šargarepu, paštrnak,koren peršuna i krompir očistiti pa sitno iseckati, ja opet blendiram, ali ne kao luk nego dosta kraće, tako dobijem sitne komadiće povrće. Nisu previše usitnjeni, da budu kao kaša ili izrendani nego kao da sam dugo seckala nožem.
Kada je isparila skoro sva voda kada ste dinstali luk i meso dodajte povrće, pa nalijte 2l vode, dodajte so i ostavite da provri, pa smanjite vatru i ostavite da se tako kuva dok sve ne omekani. Povremeno promešajte.
Kada je sve omekanilo i skuvalo se dolijte vode koliko mislite da treba, ako više volite gušću dolije manje i obrnuto, to je po vašoj želji.
Opet vratite na vatru da provri.
Za to vreme umutite žumance sa pavlakom.
Kada čorba provri sklonite sa vatre pa dodajte smesu od jaja i pavlake. Polako sipajte i mešajte.
Iscedite sok od limuna pa dodajte čorbi i pospite seckanim peršunovim lišćem.