Recept sa kojim nema greške: Nema ništa lepše od mirisa vrućeg domaćeg hleba
Sastojci:
- 15 gr kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- 200 ml vode
- 50 ml ulja
- 400 gr brašna
Priprema:
Toploj vodi dodati izmrvljen kvasac, pa šećer i malo brašna.
Sve umutiti varjačom.
Dodati još brašna,skoro svo ulje ( ostaviti 2 kašike ) i so, pa opet umutiti.
Mutiti malo duže da se svi sastojci lepo sjedine, da bi se posle kraće mesilo, lakše je.
Kada se lepo sve sjedinilo dodati još brašna i umesiti testo.
Ja sam prvobitno potrosila 350 gr brašna, plus jos 50 gr posle za premesivanje.
Kada ste umesili oblikujte loptu, pouljite sa one 2 kašike ulja što su vam preostale i ostavite oko sat vremena da kisne testo.
Kada je testo nakislo premsite i razvucite u traku dućine otprilike 50 cm i širine 20 cm.
Traku uvijte, urolajte po malo pritiskajući testo , da izmedju nema vazduha.
Pouljite tepsiju, stavite papir za pečenje i onda stavite hleb.
Zasecite tek male straftice odgore, kada bude rastao raširiće se.
Ostavite da kisne 15 minuta pa onda tek uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Kada se rerna zagrejala i hleb bi trebao da je narastao.
Stavite da se peče oko 15 minuta, zavisno od rerne.
nakon pečenja ostavite u tespiji i pokrite krpom dok se hleb ne ohladi.
Kada se ohladio poslužite, jako lepo će se seći.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)