NEMA BRAŠNA A NI PEČENJA: Desert po pravoj meri ljubitelja čokolade!
Ne možemo sa sigurnošću reći u šta spada ovaj čokoladni desert jer nije klasičan kolač, ali nije ni puding.
Ono što je sigurno jeste da će ga obožavati svi ljubitelji čokolade, posebno zbog brze i jednostavne pripreme.
Sastojci:
500 ml mleka
100 grama šećera
100 grama crne čokolade
3 kašike kakao praha
2 kašičice agar-agar praha (posni želatin)
prstohvat soli
Priprema:
U dublju šerpu sipati 400 ml mleka,100 grama šećera i prstohvat soli, i staviti na tihu vatru da se zagreje.
U šolji razmutiti 100 ml mleka i 3 kašike kakao praha. Mešati dok ne nestanu grudvice. Kad smesa postane gusta, dodati je mleku koje se greje, i dobro promešati.
Potom dodati i izdrobljenu čokoladu za kuvanje, i nastaviti sa mešanjem na tihoj vatri.
U međuvremenu agar-agar rastvoriti sa dve kašike vode u maloj činiji, pa ga dodati u šerpu sa mlekom i čokoladom.
Mešati sve sastojke dok smesa ne počne da ključa. Kada proključa, smesu skloniti sa šporeta, preliti je u kalup, i ostaviti da se dobro ohladi u frižideru par sati.
Prijatno!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)