NEŠTO NAJBOLJE ŠTO ĆETE PROBATI: Irski hleb sa kiselim mlekom, spolja hrskav, iznutra mekan i sočan kao duša!
Hrskavo testo u kombinaciji sa kiselim mlekom je pravi pravcati delikates.
Potrebni sastojci:
soda bikarbona - 1 kašičica, puna
brašno - 4 šolje
so - 1 prstohvat
sirće - 1 supena kašika
kiselo mleko - 1.5 šolje
voda - 1/2 šolje
Priprema:
Pomešajte sodu sa kiselim mlekom. Dodajte vodu i promešajte, ostavite da se smesa aktivira.
U smesu dodajte brašno sa solju i postepeno zamesite testo. Imajte u vidu da se ova vrsta testa ne mesi dugo, potrebno je samo da oblikujete loptu.
Obložite pleh papirom za pečenje i stavite loptu od testa odozgo. Napravite nekoliko proreza oštrim nožem i pospite brašnom.
Ugrejte rernu na 200 stepeni. Pecite hleb dok ne bude gotov - oko 40 minuta.
Nakon toga ostavite da se ohladi i servirajte irski hleb sa sodom i kiselim mlekom.
Prijatno!