NEŠTO NAJBOLJE ŠTO ĆETE PROBATI: Irski hleb sa kiselim mlekom, spolja hrskav, iznutra mekan i sočan kao duša!

stil.kurir.rs/alo.rs/S.Ć | Žena 06.07.2021 09:30

Hrskavo testo u kombinaciji sa kiselim mlekom je pravi pravcati delikates.

Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

soda bikarbona - 1 kašičica, puna

brašno - 4 šolje

so - 1 prstohvat

sirće - 1 supena kašika

kiselo mleko - 1.5 šolje

voda - 1/2 šolje

Priprema:

Pomešajte sodu sa kiselim mlekom. Dodajte vodu i promešajte, ostavite da se smesa aktivira.

U smesu dodajte brašno sa solju i postepeno zamesite testo. Imajte u vidu da se ova vrsta testa ne mesi dugo, potrebno je samo da oblikujete loptu.

Obložite pleh papirom za pečenje i stavite loptu od testa odozgo. Napravite nekoliko proreza oštrim nožem i pospite brašnom.

Ugrejte rernu na 200 stepeni. Pecite hleb dok ne bude gotov - oko 40 minuta.

Nakon toga ostavite da se ohladi i servirajte irski hleb sa sodom i kiselim mlekom.

Prijatno!

Expand player
Pogledajte više