Prste da poližeš: Belo brdo ili piramida sa višnjama
POTREBNO:
- 1 pakovanje lisnatog testa (zamrznutog) ili 2 pakovanja gotovog
- 1 l mleka
- 3 pudinga od vanile
- 12 kašika šećera
- 250 g maslaca ili margarina
- 1,5 – 2 staklenke kompota od višanja
- 500 ml slatke pavlake
PRIPREMA:
Odmrznuti testo i razvaljati ga tanko u oblik pravougaonika. Ukoliko radite sa gotovim već razvaljanim lisnatim testom tada je postupak znatno kraći. Svaki pravougaonik dužom stranom izrezati na 5 jednakih trakica. (Tako ćete dobiti sveukupno 10 trakica za rolade s višnjama što je idalna mera za slaganje kolača u oblik brda).
Na svaku traku slagati red oceđenih višanja, zarolati u uske roladice i oprezno premestiti na lim obložen papirom za pečenje. Slagati roladice u razmacima kako se ne bi slepile prilikom pečenja.
Peći u rerni na 200℃ oko 20-30 min dok testo lepo ne porumeni i ne postane hrskavo. Vrlo je važno da rolice dobro zapečete jer će kolač biti ukusniji a i lakše ćete ‘rukovati’ s njima prilikom premazivanja kolača kremom.
U međuvremnu skuvati pudinge sa šećerom u 1 l mleka, ohladiti uz mešanje kako se ne bi stvorila korica s gornje strane.
Mikserom penasto izraditi maslac pa u njega umešati rashlađeni puding (takođe mikserom).
Na tanjir za posluživanje složiti 4 roladice jednu uz drugu. Premazati ih debljim slojem kreme, pa zatim opet složiti na kremu ovaj put 3 roladice, pa opet kremu, pa potom 2 roladice, pa opet kremu i na kraju opet jenu zadnju roladicu. Sve premazati ostatkom kreme (bez brige, kreme ima i više nego dovoljno za sve to). Celi kolač premazati slatkom pavlakom i ukrasiti po želji.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)