IDEALNO ZA TOPLE DANE: Ova kombinacija je najzdraviji izbor za ručak, a priprema traje nekoliko minuta
Ovaj put počastite nepce piletinom sa brokolijem, šargarepom i sezonskim tikvicama
Mešavina piletine i povrća jedna je od najzdravijih opcija za ručak ili večeru, posebno ako oba sastojka pripremite na zdrav način. Ovaj put počastite nepce piletinom sa brokolijem, šargarepom i sezonskim tikvicama.
Što se tiče pripreme povrća, to ne bi trebalo da bude složeno i svakako treba izbegavati prekomernu toplotnu obradu. Nekoliko minuta kuvanja biće sasvim dovoljno da šargarepa i brokoli ostanu hrskavi, a da pritom zadrže svu svežinu i sočnost. Uz kuvanu šargarepu i brokulu, poslužite tikvice kratko pečene u roštilju i kockice blago začinjene piletine.
Potrebni sastojci: 3 komada pilećih prsa 250 g brokule 3 šargarepe 2 tikvice ekstra djevičansko maslinovo ulje so biber
Priprema: Oljuštite tikvicu, narendajte je i kuvajte u kipućoj slanoj vodi 15-20 minuta. U isto vreme nasjeckajte brokulu na grančice i kuhajte u drugoj posudi sa ključalom vodom i solju oko šest minuta.
Pileća prsa naseckajte, začinite i pržite u roštilju na malo ulja. Zatim pržite tikvice. Na svakom tanjiru poslužite mešavinu povrća i nekoliko pilećih medaljona.