PRSTE DA POLIŽETE Tikvice, šargarepa sa ovim dodacima i dobijate fantastične pljeskavice bez mesa
Prijatno!
Potrebno je:
1 veća tikvica
1 glavica crnog luka
3-4 čena belog luka
2 šargarepe
1-2 kašike brašna
50 gr posnog kačkavalja
peršunov list, biber, so, malo ulja.
Priprema:
Tikvicu, šargarepu i luk očistiti, izrendati, pa posoliti.
Promo
Izmešati i ostaviti da odstoji 20 minuta, pa ocediti.
Dodati izgnječen beli luk, rendan posni kačkavalj, brašno, seckan peršunov list, so, biber i sve dobro izjednačiti.
Tepsiju podmazati, praviti pljeskavice i ređati. Premazati uljem i peći na 200 stepeni oko 30 min. Kao prilog krompir, pilav ili šta želite.
Kompetan video sa receptom pogledajte klikom OVDE.