Prste da poližeš: Zapečene palačinke sa sirom, šunkom i šampinjonima
Foto: Youtube/Printscreen

POTREBNO:

12 palačinki

250 g šampinjona
1 mali luk
prstohvat peršinovog lista
100 g šunke
100 g sira trapista 
100 g parmezana
100 g sirnog namaza
100 ml bijelog vina
6 žlica kiselog vrhnja
sol
papar

PRIPREMA:

Za nadev najpre napravite pripremu:
Šampinjone narežite na sitne delove. Luk narežite na kockice. Šunku i obe vrste sira izrendajte.
U tiganj najpre pržite luk. Kada se zazlati dodajte šampinjone pa ih uz mešanje popržite. Oni će brzo početi puštati ‘vodu’. Dodajte so, papar i peršinov list. Kada sva voda ispari, dodajte vino, pustite da zakuva pa potom dodajte 2 kašike kisele pavlake i parmezan. Kada se svi ovi sastojci lepo prožmu, ugasite vatricu ispod tiganja.
Dodajte u tiganj narendanu šunku, sirni namaz i ribani trapist pa sve dobro izmešajte. Probajte i dodatno začinite ako je potrebno.
Na svaku palačinku stavite po kašiku-dve nadeva, razmažite pa palačinku zarolajte.
Slažite ih u vatrostalnu posudu ili lim za pečenje premazan maslacem jednu do druge. Na kraju sve premažite ostatkom kisele pavlake i po želji posipajte začinskom crvenom paprikom.
Pecite u pećnici zagrejanoj na 200 stepeni, 15-20 minuta. Zapečene palačinke su gotove kada se, kao što im i sam naziv kaže, lepo zapeku od gore.
Poslužite i uživate u svakom zalogaju. Dobar tek!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading