Ovo morate da probate: Sočni ražnjići od svinjetine sa krompir pireom
Ako tražite ideju za super fini, ukusni, a opet jednostavan ručak na pravom ste mestu
POTREBNO:
700 g svinjskog vrata
1 žličikašičica soli
1 kašičica šarenog papra
1 kašićica začinske crvene paprike
1 kašika mešavine začina za tacos ili gyros
1 kašičica belog luka u prahu
4 kašike suncokretovog ulja
1 veći luk
200 ml svetlog piva
PRIPREMA:
Meso narezati na deblje odreske, odstraniti kosti. Svaki odrezak narezati na manje kockice.
Za pečenje pripremiti veći tiganj koju ćete kasnije moći staviti i u pećnicu.
Na malo maslinovog ulja pržiti ražnjiće kratko sa svih strana dok se lepo ne zapeku. Tada preko ražnjića u tavi izliti pivo, pustiti da se zapeni i provri, narezati preko svega luk na režnjiće, poklopiti ražnjiće i premjestiti ih u pećnicu zagrejanu na 220 stepeni. Peći u pećnici 30 minuta poklopljeno. Tada izvaditi, ražnjiće okrenuti na drugu stranu pa otklopljeno peći još 15-tak minuta.
Poslužiti odmah uz pire krompir i salatu.