PRAVI LETNJI RUČAK: Neverovatno ukusna pastrmka iz rerne!
Pastrmku pecite u foliji ili u nauljenom plehu.
Potrebno je:
4 pastrmke
glavica crnog luka
3 čena belog luka
šargarepa
veza peršuna
so
biber u zrnu
ruzmarin
lovorov list
limun
maslinovo ulje
malo belog vina
Priprema:
Pastrmku očistite, posolite sa obe strane i unutra, pa malo zasecite.
Beli luk isecite na listiće, šargarepu krupno narendajte, peršun iseckajte, pa dodajte maslinovo ulje i biber.
Pomešajte i time punite pastrmku.
U dobro nauljen pleh poređajte ribu, prelijte je maslinovim uljem, vinom, dodajte ruzmarin, lovorov list, pa prekrijte kolutovima crnog luka i tankim kriškama limuna.
Pecite u rerni na 200 stepeni, povremeno je prelivajući masnoćom iz pleha.
Pastrmka je gotova kad porumeni.
Možete da je služite uz obareni krompir sa blitvom, spanać, pirinač...
Prijatno!