PRAVI LETNJI RUČAK: Neverovatno ukusna pastrmka iz rerne!

magazin.novosti.rs/alo.rs/S.Ć | Žena 13.07.2021 09:30

Pastrmku pecite u foliji ili u nauljenom plehu.

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

4 pastrmke

glavica crnog luka

3 čena belog luka

šargarepa

veza peršuna

so

biber u zrnu

ruzmarin

lovorov list

limun

maslinovo ulje

malo belog vina

Priprema:

Pastrmku očistite, posolite sa obe strane i unutra, pa malo zasecite.

Beli luk isecite na listiće, šargarepu krupno narendajte, peršun iseckajte, pa dodajte maslinovo ulje i biber.

Pomešajte i time punite pastrmku.

U dobro nauljen pleh poređajte ribu, prelijte je maslinovim uljem, vinom, dodajte ruzmarin, lovorov list, pa prekrijte kolutovima crnog luka i tankim kriškama limuna.

Pecite u rerni na 200 stepeni, povremeno je prelivajući masnoćom iz pleha.

Pastrmka je gotova kad porumeni.

Možete da je služite uz obareni krompir sa blitvom, spanać, pirinač...

Prijatno!

Expand player
Pogledajte više