PRAVI LETNJI RUČAK: Neverovatno ukusna pastrmka iz rerne!
Potrebno je:
4 pastrmke
glavica crnog luka
3 čena belog luka
šargarepa
veza peršuna
so
biber u zrnu
ruzmarin
lovorov list
limun
maslinovo ulje
malo belog vina
Priprema:
Pastrmku očistite, posolite sa obe strane i unutra, pa malo zasecite.
Beli luk isecite na listiće, šargarepu krupno narendajte, peršun iseckajte, pa dodajte maslinovo ulje i biber.
Pomešajte i time punite pastrmku.
U dobro nauljen pleh poređajte ribu, prelijte je maslinovim uljem, vinom, dodajte ruzmarin, lovorov list, pa prekrijte kolutovima crnog luka i tankim kriškama limuna.
Pecite u rerni na 200 stepeni, povremeno je prelivajući masnoćom iz pleha.
Pastrmka je gotova kad porumeni.
Možete da je služite uz obareni krompir sa blitvom, spanać, pirinač...
Prijatno!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
Piše: Zvezdana Ljubenković, spec. nutricionizma i dijetetike, "Master Physical"
Komentari (0)