Jednostavno i brzo se pravi: Sladoled torta iz vangle
Voće može bilo koje
Sastojci i priprema:
- 1 litra slatke pavlake
- 100 - 150 gr. šećera u prahu
- 100 ml. kondezovanog mleka (moze i bez)
- 400 ml. grčkog jogurta ( ili 300 ml. kisele pavlake i 100 ml. običnog jogurta)
- 4 kesice želatina
- 100 ml. vode da se razmuti želatin
- 500 gr. bilo kojeg crvenog voća (maline, jagode, kupine, borovnice..)
- 2 kašike šećera
Za preliv:
- 150 gr. mlečne čokolade ili za kuvanje i 50 gr. maslaca
- 3-4 kasike mleka
- 400 gr. plazma keksa ili nekog drugog keksa
Umutite slatku pavlaku, dodajte kondezovano mleko, šećer u prahu, jogurt. Sve dobro izmiksajte pa dodajte polovinu želatina. Želatin pripremite na sledeći način: razmutite ga u hladnoj vodi, ostavite deset minuta da nabubri, na tihoj vatri rastopite i pola stavite u fil od slatke pavlake a pola u fil od voća. Voće izmiksajte sa šećerom, dodajte želatin. U vanglu na dno stavite jedan sloj belog fila, potom izlomljeni keks, isarajte voćnim filom i tako do kraja.Možete da iskoristite i šolju malina da stavite u svaki red po malo. Redova ima tri a filovanje završite sa belim filom. Ostaviti u zamrzivač da se stegne na par sati. Prevrnite na tacnu i prelijte rastopljenom čokoladom. Ukrasite po želji. Prijatno!