Hrskavi užitak: Punjeni zapečeni hleb sa puno povrća

alo.rs/serpicarecepti/Lj.Č. | Žena 13.07.2021 18:00

Napunite veknu hleba sa raznovrsnim, ukusnim povrćem zapecite u rerni i za čas imajte gozbu na trpezi za vasu porodicu i prijatelje

Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno: 

  • 1 vekna hleba (beli ili integralni)
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 paprika
  • oko 100 gr. iseckanih tikvica
  • oko 100 gr. iseckanog plavog patliđžana 
  • oko 100 gr. karfiola
  • 50 gr. kukuruza šećerca
  • 1 čen belog luka - 1 veliki paradajz
  • peršunovo lišće 
  • so
  • biber 
  • 100 gr. maslaca plus još malo da se premaže pečena vekna 
  • 300 ml. vode
  •  folija ili papir za pečenje
  • 3 jajeta
  • 200 gr. milerama, kisele pavlake ili šolja jogurta.
  • Ako pravite sa mesom dovoljno je 200 gr. mlevenog ili 250 - 300 gr. iseckanog pilećeg belog mesa. Možete praviti i sa kobasicom ili šunkaricom.

Izdinstajte luk na maslacu, dodajte svo iseckano povrće, dinstajte 5 minuta. U sredinu tiganja stavite ceo paradajz, malo ga pritisnite, nalijte vodom i sve poklopite pa krčkajte dok povrće ne omekša. Na kraju dodajte iseckano peršunovo lišće. Posolite, pobiberite i ako želite dodajte još začine koje volite. Izdubite hleb pa tu sredinu iskidajte ili iseckajte, umešajte u fil od povrća. Nafilujte veknu, prelijte prelivom od jaja i mirelama ili pavlake. Sve umotajte u foliju pa pecite u već zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta. Pečeno premažite dok je toplo maslacem. Prijatno!

Expand player
Pogledajte više