Služi se i topla i hladna: Čorba sa spanaćem ili blitvom, idealna za leto

alo.rs/serpicarecepti/Lj.Č. | Žena 14.07.2021 10:00

Leti nam ništa više ne treba, obrok čorbica u kojom imamo i malo mesa sa puno povrća

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema: 

  • 300 gr. belog mesa 
  • 200 gr. blitve ili spanaća
  • 150 gr. šargarepe 
  • 50 gr. celera
  • 300 gr. krompira
  • 1 manja glavica crnog luka 
  • 4 kašike prosa ili heljde
  • suvi začin, so, biber (po ukusu) 
  • 4 kašike ulja
  • 2 litre vode
  • peršunovo ili celerovo lišće
  • 1 kašika brašna
  • Ostalo ako želite: mileram, kiselo mleko ili pavlaka, limun...

Ispržite sitno iseckano meso i luk na ulju.

Dodajte iseckano povrće, pržite kratko pa nalijte vodom i kuvajte 10 minuta. Dodajte iseckanu blitvu i proso, iseckano peršunovo lišće, začine i kuvajze još 15 minuta.

Izmešajte kašiku brašna sa 4 kašike vode pa ulijte u čorbu dok još kuva. Ostavite još 3-4 minute na ringli. Jako je ukusna sa limunom i pavlakom, super je i ohlađena. Prijatno!

Expand player
Pogledajte više