Bez brašna: Kolač sa džemom i čokoladom
Neodoljiv ukus i miris
Sastojci i priprema:
- 4 jajeta
- 100 gr. šećera
- 300 gr. džema ili jedna puna čajna šolja (bilo koji džem)
- 300 ml. mleka
- 350 - 400 gr. pšeničnog griza
- 150 gr. mlevenih oraha ili lešnika
- 100 ml. ulja ili rastopljenog maslaca
- 1 kesica (10 gr.)praška za pecivo
- 1 kesica(10 gr.)vanilin šećera (može i aroma)
Glazura:
- 100 gr. čokolade
- 3 kašike ulja
Za dekoraciju možete koristiti mlevene orahe i koricu od mandarine. Umutite jaja sa šećerom i vanilom. Dodajte mleko, ulje, džem. Promešajte. Dodajte orahe, griz, prašak za pecivo. Dobro izmešano sipajte u podmazan pleh (ulje i brašno ili pek papir), pecite u već zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta. Pečeno i vruće preliti rastopljenom toplom čokoladom. Ostaviti da se ohladi pa iseći. Najlepši je sutradan! Prijatno!