FENOMENALAN RECEPT BAKE JELE: Knedle sa šlivama i kajsijama, zavodljiv ukus i vrhunski užitak (VIDEO)

alo.rs/S.Ć. | Žena 17.07.2021 09:40

Zahvaljujući ovom receptu sa tačnim merama, knedle će uspeti svima, pa i onima koji ih prvi put prave.

Foto: Bakina kuhinja

Danas se u bakinoj kuhinji spremaju najukusnije knedle sa šljivama i kajsijama.

Potrebno:

450- 500 gr krompira
180 gr brašna
1 jaje
nekoliko šljiva
par kajsija
100 gr prezli
malo soli
ulje
vanilin šećer

Priprema:

Krompir u ljusci prvo skuvati, potom oguliti ljusku, pa izgnječiti viljuškom. Krompiru dodati jedno jaje, kašiku ulja, malo soli i sve izmiksirati.

Potom dodati brašno (jer testo bude mekše) i umesiti rukama. Ruke pobrašnjiviti, vaditi manje komade testa i rastanjiti na dlanu praveći na sredini udubljenje.

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Staviti po šljivu ili kajsiju bez koštica i sastaviti ivice. Još malo oblikovati rukama u loptu, i poređati u pobrašnjeni poslužavnik.

Knedle potom kuvati dok ne isplivaju i budu mekane na dodir (Aa to je oko 10 min). Nakon kuvanja knedle vaditi rešetkom i uvaljati u pržene prezle.

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Posuti vanilinim šećerom ili dodati kristal šećera po želji. Preporuka je da se služe tople.

 Ceo način pripreme možete pogledati u videu ispod.

Expand player
Pogledajte više