LETNJA PLAZMA TORTA - Bez pečenja, gotova za 30 min, a magični ukus podiže raspoloženje

alo.rs/S.Ć. | Žena 18.07.2021 09:13

4 sloja plazma keksa, 4 sloja vanila krema

Foto: Youtube/Printscreen

Ništa se ne peče, ne uvija, samo se keks korice i fil sipaju jedno preko drugog.

Krem:

3 cela jaja
180 gr šećera
90 gr skroba / gustin
750 ml mleka
100 gr maslaca
200 gr kisele pavlake
ekstrakt vanile

Plazma deo:

500 gr mlevenog plazma keksa
150 ml mleka
150 gr maslaca

Priprema:

Umutiti jaja, šećer i skrob sa oko 200 ml hladnog mleka, a ostatak do 750 ml staviti na vatru da provri.

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

 

Pre nego što mleko provri zakuvati masu i mešati dok se ne zgusne.

Na kraju kuvanja izmutiti mikserom kako ne bi bilo grudvica.

Skinuti sa vatre, dodati maslac i ekstrak vanile, pa mešati dok se maslac ne otopi i ne sjediniti sa filom.

Na kraju dodati pavlaku i opet sve izmešati.

Ostaviti da se prohladi dok izmešate sastojke za korice.

Pomešati keks, otopljen maslac i mleko i dobro to uraditi, da maslac i mleko dodju u dodir sa svim keksom, kako ne bi bilo suvih delova keksa.

Promešati opet fil.

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

 

Kalup 26cm premazati blago uljem, kako bi kasnije obruč lakše skinuli.

Podeliti plazma deo na 4 dela. Dobijete 4 puta po 200 gr.

Na dno staviti prvi deo, pa preliti sa četvrtinom fila. Tako uraditi do kraja.

Imamo 4 dela keksa i 4 dela fila.

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

 

Kada premažete zadnji staviti u frižider na hladjenje i stezanje nekoliko sati.

Skinuti obruč, dekorisati po želji i poslužiti.

Prijatno.

Expand player
Pogledajte više