LETNJA PLAZMA TORTA - Bez pečenja, gotova za 30 min, a magični ukus podiže raspoloženje
Ništa se ne peče, ne uvija, samo se keks korice i fil sipaju jedno preko drugog.
Krem:
3 cela jaja
180 gr šećera
90 gr skroba / gustin
750 ml mleka
100 gr maslaca
200 gr kisele pavlake
ekstrakt vanile
Plazma deo:
500 gr mlevenog plazma keksa
150 ml mleka
150 gr maslaca
Priprema:
Umutiti jaja, šećer i skrob sa oko 200 ml hladnog mleka, a ostatak do 750 ml staviti na vatru da provri.
Pre nego što mleko provri zakuvati masu i mešati dok se ne zgusne.
Na kraju kuvanja izmutiti mikserom kako ne bi bilo grudvica.
Skinuti sa vatre, dodati maslac i ekstrak vanile, pa mešati dok se maslac ne otopi i ne sjediniti sa filom.
Na kraju dodati pavlaku i opet sve izmešati.
Ostaviti da se prohladi dok izmešate sastojke za korice.
Pomešati keks, otopljen maslac i mleko i dobro to uraditi, da maslac i mleko dodju u dodir sa svim keksom, kako ne bi bilo suvih delova keksa.
Promešati opet fil.
Kalup 26cm premazati blago uljem, kako bi kasnije obruč lakše skinuli.
Podeliti plazma deo na 4 dela. Dobijete 4 puta po 200 gr.
Na dno staviti prvi deo, pa preliti sa četvrtinom fila. Tako uraditi do kraja.
Imamo 4 dela keksa i 4 dela fila.
Kada premažete zadnji staviti u frižider na hladjenje i stezanje nekoliko sati.
Skinuti obruč, dekorisati po želji i poslužiti.
Prijatno.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)