Lagane i brzo se prave: Pljeskavice od povrća
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • 1 tikvica od oko 250 gr. 
  • 1 šargarepa 
  • 1 krompir
  • 1 manji crni luk
  • 1 paprika
  • peršunovo lišće 
  • 3 jajeta 
  • 2 - 3 kašike brašna 
  • pola kašičice suvog začina (vegete)
  • malo soli 
  • malo bibera 
  • malo tucane suđuk paprike (ne mora)
  • ulje za prženje

Izrendajte tikvicu pa je malo posolite i ostavite pet minuta pa je iscedite rukama od tećnosti. Iseckajte luk i papriku na sitno, izrendajte šargarepu i krompir pa izmešajte sa tikvicama, peršunovim lišćem, jajima i začinima. Na kraju umešajte brašno. Pržite na umerenoj temperaturi na vrlo malo ulja. Dovoljno je 4-5 minuta s jedne strane i 3-4 minute s druge strane. Najlakše je vaditi kašikom za sladoled pa običnom kašikom poravnati da bude tanka pljeskavica. Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading