Jedan fil, tri ukusa: Trobojne oblande sa mrvljenim waflom-oblandom u filu
Možete staviti malo više šećera jer su blago slatke
Sastojci i priprema:
- 300 gr. maslaca ili margarina 150
- 200 gr. šećera
- 1 vanilin šećer (10 gr.)
- 300 ml. mleka
- 350 gr. mleka u prahu
- 4 lista oblande
Dodaci za filove:
- 100 gr. mlevenih oraha ili lešnika
- 1 kašika kakao praha i 100 gr. čokolade
- u treći deo fila ne mora ništa ali može 50 gr. kokosa
Istopite maslac u šerpici, dodajte šećer i mleko. Kuvajte samo da proključa pa sklonite sa rinlge. Uz pomoć miksera umešajte mleko u prahu. Možete i ručno, ali brzo umeršajte da se ne stvore grudvice. Ostavite da se fil fladi.
Za to vreme iseckajte čokoladu, sameljite lešnike ili orahe. Ako koristite velike oblande isecite ih s kraja jedno 10 cm. Krajeve izmrvite ili sameljite. Ako koristite već male oblande iskoristite 5 oblandi, tj .petu sameljite tako da nije potrebno seći.
U hladan fil umešajte mrvice oblandi, podelite na tri dela. Ja koristim šolju od 300 ml. jer to je tačno za tri puta da se premeri fil tako da imate jednako podeljene delove. U jedan deo umešajte orahe, u drugi deo čokoladu i kakao, u treći deo ne mora ništa ali ja sam dodala malo kokosa.
Najbolje pre filovanja filove malo staviti u frižider(mada može i odmah da se filuje). Filujte oblande, pritisnite težim (ne preteškim)predmetom, knjigama ili vrećicama šećera ili brašna..Ostavite na hladnom mestu da se stegne. Izrežite štangle veličine koja vam odgovara i uživajte. Prijatno!