Dvobojni kremasti rolat - Savršen ukus sreće, koji traje

alo.rs/S.Ć. | Žena 21.07.2021 09:00

Desert toliko dobar, da vredi uložiti malo više truda

Foto: Youtube/Printscreen

Kora:

6 jaja
7 kašika šećera
60 ml ulja
60 ml mleka
1 puna kašika kakaoa
5 kašike vrele vode
6 kašika brašna

Svetli i tamni fil:

200 ml slatke pavlake

2 kašike šećera
200 gr krem sira ( ili 150 gr kisele pavlake )
100 gr mlevenog keksa
100 gr mlečne čokolade
50 gr tamne čokolade ( ili kombinujte kako volite )

Priprema:

Vrelom vodom preliti kakao i izmešati.

Uključiti rernu na 200 stepeni pa umutiti belanca sa pola šećera.

Umutiti žumanca sa ostatkom šećera. Dodati ulje i mleko, umutiti pa na kraju dodati brašno i sve sjediniti. Na kraju umešati belanca.

Podeliti smesu na dva dela pa u jedan dodati kakao i izmešati.

U veliki pleh iz rerne staviti papir za pečenje pa istresti svetlu smesu a preko nje išarati tamnu.

Staviti da se peče i smanjiti rernu naa 180 stepeni.

Peći oko 25 minuta.

Pečenu koru uviti u rolat i ohladiti.

Ulupati slatku pavlaku. Posebno umutiti krem sir ( pavlaku ) sa šećerom.

Spojiti oba pa izmešati.

Podeliti na dva dela.

U jedan deo dodati keks i izmešati. U drugi deo dodati otopljenu čokoladu.

Ono malo mleka gore navedeno služi za filove ukoliko se stegnu pre mazanja. ja sam dodavala u deo sa keksom. Dodajete i mešate sve dok ne postane lepo maziv. Isto je i sa čokoladnom filom, ali ja nisam dodavala mleka, nije bilo potrebe.

Odviti koru pa polako skinuti papir i odmotati biskvit koliko je moguće. Premazati prvo keks fil, pa čokoladni i sve zajedno uviti.

Opet zaviti u krpu, malo stegnuti i ostaviti u frižider da se stegne. Posle samo naneti šlag, slatku pavlaku, glazuru, po želji.

Kod mene je šlag u koji sam dodala malo eurokrema.

Prijatno.

Expand player
Pogledajte više