Dvobojni kremasti rolat - Savršen ukus sreće, koji traje
Kora:
6 jaja
60 ml ulja
60 ml mleka
1 puna kašika kakaoa
5 kašike vrele vode
6 kašika brašna
Svetli i tamni fil:
200 ml slatke pavlake
2 kašike šećera
200 gr krem sira ( ili 150 gr kisele pavlake )
100 gr mlevenog keksa
100 gr mlečne čokolade
50 gr tamne čokolade ( ili kombinujte kako volite )
Priprema:
Vrelom vodom preliti kakao i izmešati.
Uključiti rernu na 200 stepeni pa umutiti belanca sa pola šećera.
Umutiti žumanca sa ostatkom šećera. Dodati ulje i mleko, umutiti pa na kraju dodati brašno i sve sjediniti. Na kraju umešati belanca.
Podeliti smesu na dva dela pa u jedan dodati kakao i izmešati.
U veliki pleh iz rerne staviti papir za pečenje pa istresti svetlu smesu a preko nje išarati tamnu.
Staviti da se peče i smanjiti rernu naa 180 stepeni.
Peći oko 25 minuta.
Pečenu koru uviti u rolat i ohladiti.
Ulupati slatku pavlaku. Posebno umutiti krem sir ( pavlaku ) sa šećerom.
Spojiti oba pa izmešati.
Podeliti na dva dela.
U jedan deo dodati keks i izmešati. U drugi deo dodati otopljenu čokoladu.
Ono malo mleka gore navedeno služi za filove ukoliko se stegnu pre mazanja. ja sam dodavala u deo sa keksom. Dodajete i mešate sve dok ne postane lepo maziv. Isto je i sa čokoladnom filom, ali ja nisam dodavala mleka, nije bilo potrebe.
Odviti koru pa polako skinuti papir i odmotati biskvit koliko je moguće. Premazati prvo keks fil, pa čokoladni i sve zajedno uviti.
Opet zaviti u krpu, malo stegnuti i ostaviti u frižider da se stegne. Posle samo naneti šlag, slatku pavlaku, glazuru, po želji.
Kod mene je šlag u koji sam dodala malo eurokrema.
Prijatno.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)