TROUGLOVI SA MORTADELOM I KAČKAVALJEM: Izuzetno ukusno domoće pecivo može i za doručak i za večeru
A sos u sredini je od majoneza, pavlake, kečapa, seckanih maslina i vlašca
POTREBNO JE:
25 gr. kvasca
100 ml. toplog meka
100 ml. tople vode
3 kašike suncokretovog/maslinovog ulja
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
400 gr. belog brasna tip 400
80 gr. margarina
1 celo jaje
150 gr. šunke/mortadele
100 gr. rendanog kačkavalja edamer/trapist/gauda
UPUTSTVO ZA PRIPREMU
U vanlgu staviti kvasac, dodati mleko, vodu, ulje, šećer i so. Promešati da se kvasac istopi, kada se kvasac istopi lagano dodavati brašno i zamesite testo. Testo ostavite da nadodje 30-ak minuta.
Dok testo nadolazi, pomešajte margarin i žumance (margarin izvadite sat vremena ranije iz fružidera da omekša). Kada je testo lepo nadošlo izgledaće ovako.
Foto: Youtube/Printscreen
Testo razvučete u pravougaoni oblik, premažite pomešanim margarinom i žumancetom.
Zatim poređajte kolutove mortadele/šunke (šta se nađe u frižideru) i narendajte kačkavalj.
Foto: Youtube/Printscreen
Testo urolajte i secite na trouglove.
Ostavite ih da nadođu 10 - ak minuta. Premažite ih belancetom i pospite susamom. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 20 minuta.