Super ideja za ručak: Pohovana boranija iz rerne
Hrskave mahune
Sastojci i priprema:
- oko 300
- 400 gr. boranije
- 2-3 jaja
- 200 gr. prezli (ne potroše se sve)
- 1 kašika brašna
- so
- 1 kašićica belog luka u prahu (ili izrendajte svež)
- 1 kašičica sitne crvene paprike (aleva)
- malo muskantnog oraščića (ja stavim samo kad imam)
- ulje za prelivanje
Skuvajte boraniju u posoljenoj vodi (2 kašičice soli), procedite i ostavite da se prohladi. Izmešajte sa kašikom brašna, potom u umućena jaja koja ste predhodno posolili (2 prstohvata soli).
Napravite mešavinu od prezli, belog luka, sitne paprike i muskantnog oraščića (mogu drugi začini) pa svaku boraniju posebno uvaljajte. Ređajte na podmazanu tepsiju ili stavite pek papir. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 20 minuta. Prijatno!