SLANA LENJA PITA OD SPANAĆA I SIRA - Specijalitet naših baka, preukusan i zdrav
Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno je:

Za testo:

2 jajeta

2 dl kisele vode

2 dl jogurta

50 ml ulja

1/2 kesice praška za pecivo

1/2 kašičice soli

1 kašika lanenog semena

250 g kukuruznog brašna

150 g pšeničnog brašna

Za fil:

1 dl ulja

1 veći struk praziluka

300 g očišćenog spanaća

1 kašika sušenog povrća

1 jaje

200 g tvrdog kravljeg sira

1 kašika pečenog susama

Priprema:

Umutite jaja, dodajte, jogurt, kiselu vodu, so i ulje, ponovo mutite viljuškom još nekoliko minuta. Oba brašna sa praškom za pecivo i semenom lana, dobro promešajte da se sjedine.

U masu sa jajima, lagano mešajući dodajte brašno. Dobićete žitku masu koju ćete kutlačom sipati u podnazan pleh. Sipajte pola pripremljene mase.

Zagrejte ulje u tiganju, dodajte na kolutove narezan praziluk. Malo propržite, dodajte na trakice narezanu očišćenu i oprani spanać i sušeno povrće.

Dinstajte desetak minuta. Sklonite sa vatre, umešajte jaje i narendani sir. Dodajte susam i sve mešanjem sjedinite.

Pleh sa razlivenim testom stavite u zagrejanu rernu i zapecite desetak minuta. Izvadite pleh i rasporedite preko testa pripremljeni, prohladjeni fil.

Odozgo razlijte drugu polovinu testa. Ponovo vratite u rernu i pecite na 200 stepeni još petnaestak minuta.

Pečenu pitu prekrijte platnenom salvetom i ostavite da se malo prohladi.

Secite u oblicima po Vašoj želji i poslužite. 

Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading