Sastojci:
- 12 komada jaja
- 12 kašika šećera za koru + 5 kašika za fil
- 12 kašika mlevenog keksa
- 12 kašika mlevenih oraha
- 750ml mleka
- 5 kašika brašna
- 375 grama margarina ili maslaca
- 250 grama šećera u prahu
- 100 bele čokolade
- 100 grama mlečne čokolade
- 150 grama suvog keksa
Priprema:
Belanca koristimo za korice, po 4.
4 belanca ulupati u jaku penu sa 4 kašika šećera.
Tome dodati 4 kašike oraha i 4 kašike keksa pa promešati.
Pleh dimenzija 30 x 20 cm obložimo papirom za pečenje i stavimo da se kora peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, oko 12 minuta.
Pazite kada pečete, jer ako je prepečete jako će se skupiti.
Postupak ponovimo još 2 puta da dobijemo tri korice.
Žumancima dodato šećer za fil, brašno i malo hladnog mleka, a ostatak mleka stavimo da provri.
Kada provri zakuvamo žeumanca i mešamo dok se ne zgusne.
Sklonimo sa vatre, stavimo foliju i ostavimo da se hladi.
Ulupati margarin ili maslac sobne temperature sa šećerom u prahu, da bude penasto.
Toj masi dodati ohladjen fil od žumanaca i umutiti.
Masi dodajemo iseckane čokolade i sitno izlomljen keks.
Čokolada se može i izblendirati, ako vam je lakše.
Količina čokolade može da se poveća, a takodje da se dodaju u fil i orasi ili lešnici.
Ovim filom mazati korice.
Kora-fil, kora-fil, kora-fil.
Ostaviti najbolje preko noći da odstoji da se ukusi sjedine i korice i keks omekane pa dekorisati po želji i služiti.
Prijatno.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)