NUTRITIVNO BOGATE! Letnje salate s malo kalorija
Ukoliko ste u procesu gubitka kilograma, ove obrok-salatice i s prelivima će vam mnogo značiti. Pošto imaju od 100 do 150 kalorija, možete ih jesti bez griže savesti, kažu iz centra za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i fitnes "Master Physical".
Salata od raznih zelenih salata
Isecite listove zelene salate (ili koristite mešavinu zelenih lisnatih salata) a manji krastavac i pola manje zelene jabuke na kolutove. Pomešajte sa 3-4 lista sveže nane i kašikom semenki sirove golice. Salatu prelijte kašikom dresinga od pesto sosa.
Dresing od pesto sosa
Pripremite manju teglicu za dresing. Kada nemate dovoljno vremena, preliv će vam pružiti osećaj svežine uz svaku salatu.
Sastojci:
3 kašike grčkog jogurta
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika balzamika bez šećera
1 kašika dižon senfa
1 kašika pesto sosa
1 prstohvat soli
1 prstohvat sušenog peršuna
1 prstohvat crnog bibera
Priprema:
Sve izmešajte zajedno i stavite u teglicu. Čuvajte u frižideru do 3 dana. Količina je za 3 porcije salate.
Salata od rukole, tikvica i kruške
Koristite 2 šake rukole, manju tikvicu isecite na trake nožićem za ljušćenje povrća, sitno iseckajte pola kruške i dodajte sitno seckane 2 grančice mirođije i kašiku proprženih orašastih plodova.
Mešavina proprženih orašastih plodova
Napravite veću količinu i čuvajte u polici gde čuvate i začine. Uvek možete da je iskoristite da obogatite jelo zdravim mastima, a lepo je i za dekoraciju. Mešavinu možete da dodajete i uz doručak (recimo omlet, avokado i tost).
U tiganju bez ulja propržite sirovi badem, lešnik, indijski orah, orah, dok divno ne zamiriše. Pazite da ne zagori. Prebacite u blender i usitnite do krupnijih komada.
Isto možete uraditi i sa semenkama golice, suncokreta, lana, maka...
Obrok-salata sa kozjim sirom
Osvežavajuća salata za vreme toplih dana koja ne zahteva puno pripreme.
Sastojci:
zelena salata
svež paradajz
1/2 krastavca
100 g tvrdog kozjeg sira
1 kašika mlevenog lana
Za dresing:
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika tahinija (susamova pasta)
1 prstohvat himalajske soli
1/2 veze peršuna
50 ml tople vode
Priprema:
Salatu isecite na trake, a povrće na kockice. Pomešajte sastojke za dresing i prelijte preko salate.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)