krofne
Guliver/getty images

Nekada je nedeljni ručak bio nezamisliv bez kolača od kiselog testa – krofni, štrudli ili kiflica.

Današnje domaćice nemaju vremena za mešenje kao njihove majke ili bake, ali su pronašle recept koji može da parira krofnama, i to u mini varijanti.

Krofnice se prave od svega tri sastojka – brašna, jogurta i praška za pecivo, i mogu da se služe i u slatkoj i u slanoj verziji.

Sastojci:

140 gr brašna
190 ml jogurta
kesica praška za pecivo

Priprema:

Pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa lagano dodajte jogurt i mutite mikserom dok ne razbijete sve grudvice. Smesa će biti gusta i lepljiva.

U šerpu sipajte ulje, dobro ga zagrejte, pa kašikom vadite krofnice i spuštajte ih u vrelo ulje. Pržite ih dok ne postanu zlatne sa svih strana.

Vruće krofnice ređajte na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće, pa ih uvaljajte u šećer u prahu ili preko njih rastopite čokoladu. Možete ih, takođe, služiti i sa džemom, a u slanoj varijanti sa kajmakom, sirom ili pavlakom.

Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading