Najbolji trik da vam ulje nikad ne prska iz tiganja, a retko ga ko zna
Postoji jednostavan trik kojim se to prskanje sprečava, a retko ko ga zna.
Kada pomislite na prženje hrane, kosa vam se digne na glavi od pomisli na čišćenje ulja koje je prskalo prilikom pripreme?
Postoji jednostavan trik kojim se to prskanje sprečava, a retko ko ga zna.
Trik koji sprečava to sastoji se u tome da čim u tiganj dodate ulje, pre nego što se zagreje, dodate i malo soli.
Pored toga, pre nego što sastojke spustite u ulje, dobro ih osušite. Važno je i da namirnice koje stavljate na zagrejano ulje ne budu vlažne (upravo kombinacije vlage i vrelog ulja dovodi do prskanja). Prosušite ih i lagano, uz pomoć špatule, spuštajte u tiganj, sa što manje visine.
Da bi posle prženja vaša kuhinja bila što čistija, bitno je i da tiganj ne bude previše plitak. Dakle, koristite dublji ili, što je još bolje, šerpu.