Najbolji trik da vam ulje nikad ne prska iz tiganja, a retko ga ko zna
Foto: Depositphotos

Kada pomislite na prženje hrane, kosa vam se digne na glavi od pomisli na čišćenje ulja koje je prskalo prilikom pripreme?

Postoji jednostavan trik kojim se to prskanje sprečava, a retko ko ga zna.

Trik koji sprečava to sastoji se u tome da čim u tiganj dodate ulje, pre nego što se zagreje, dodate i malo soli.

Pored toga, pre nego što sastojke spustite u ulje, dobro ih osušite. Važno je i da namirnice koje stavljate na zagrejano ulje ne budu vlažne (upravo kombinacije vlage i vrelog ulja dovodi do prskanja). Prosušite ih i lagano, uz pomoć špatule, spuštajte u tiganj, sa što manje visine.

Da bi posle prženja vaša kuhinja bila što čistija, bitno je i da tiganj ne bude previše plitak. Dakle, koristite dublji ili, što je još bolje, šerpu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dragan 1962

29.07.2021 14:27

Fora da neprska ulje...hahaha a kako jaje da pripremi. Kako da ga obriše kada ga razbijem. E pameti moje.