Ukus će vas oduševiti: Punjeno testo sa filom od krompira i tikvice
Sastojci i priprema:
- 350 gr. brašna (meko brašno)
- 200 ml. vode
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica soli (ali ne puna)
- Ako je potrebno još brašna na kraju.
Fil:
- 300 gr. krompira
- 1 manja tikvica (oko 200 gr.)
- 1 glavica crnog luka
- 3 kašike ulja
- malo soli
- bibera po ukusu (u ovaj fil je lepo dodati više bibera)
- malo vode
- peršunovo lišće (ako imate)
- Ulje za prženje.
Sve sastojke za testo izmešajte i zamesite glatko testo. Ostavite u frižideru da stoji dok pripremate fil. Za fil izdinstajte luk na ulju, dodajte iseckane tikvice, vrlo malo soli i kada tečnost od tikviuca ispari dodajte još vode koliko je potrebno dok tikvice skroz ne omekšaju.
Sve izmešajte sa kuvanim i ispasiranim krompirom, posolite, pobiberite i dodajte iseckan peršun. Testo rastanjite, isecite i filujte. Preklopite i krajeve viljuškom zalepite.
Pržite odmah u vrelom ulju dok ne budu rumene sa obe strane. Prijatno! Može se poslužiti uz pomfrit, salatu, kečap, jogurt, kiselo mleko...
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)