Veličanstveno dansko pecivo: Mekano, vazdušasto, ukus zadovoljstva!
Fantastično, podsećaju na najfinije salčiće
Potrebno je:
550gr brašna
300 ml mleka
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
1 kašika maslinovog ulja
100 g maslaca
džem od kajsija (može slane sa sirom)
Priprema:
Izmrviti kvasac u vanglicu dodati malo mlakog mleka i ostaviti da zapeni. Dodati ostatak mleka, šeće ulj i brašno.
Foto: Bakina kuhinja
Preko brašna staviti malo soli. zamesiti glatko teso i ostaviti da odmori 20 min. Razviti pola cm pa seći pravougaonike i narendati na njega oko 100 gr maslaca.
Umotati i preklopiti još jednom. Ostaviti da odmori razviti u kvadrat .
Foto: Bakina kuhinja
Zaseći dva sussedna ugla. U sredinu staviti džem pa sečene uglove preklotiti na suprotne strane.
Foto: Bakina kuhinja
Ostaviti pecivo u tepsiji da odmori, pa ga po želji premazati žumancetom Peći na 210 stepeni C oko 25 min.