Veličanstveno dansko pecivo: Mekano, vazdušasto, ukus zadovoljstva!

bakinakuhinja.rs/alo.rs/S.Ć. | Žena 02.08.2021 10:27

Fantastično, podsećaju na najfinije salčiće

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

550gr brašna
300 ml mleka
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
1 kašika maslinovog ulja
100 g maslaca
džem od kajsija (može slane sa sirom)

Priprema:

Izmrviti kvasac u vanglicu dodati malo mlakog mleka i ostaviti da zapeni. Dodati ostatak mleka, šeće ulj i brašno. 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Preko brašna staviti malo soli. zamesiti glatko teso i ostaviti da odmori 20 min. Razviti  pola cm pa seći pravougaonike i narendati na njega oko 100 gr maslaca.
Umotati i preklopiti još jednom. Ostaviti da odmori razviti u kvadrat .

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Zaseći dva sussedna ugla. U sredinu staviti džem pa sečene uglove preklotiti na suprotne strane. 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Ostaviti pecivo u tepsiji da odmori, pa ga po želji premazati žumancetom Peći na 210 stepeni C oko 25 min. 

Expand player
Pogledajte više