PRIPREMITE U SVOJOJ KUHINJI: Domaća Nutela je jeftinija, zdravija i ukusnija od kupovne!
Predlažemo vam još jedan zanimljiv recept sa kojim ćete voljeni namaz pripremiti brzo, jeftino i jednostavno
Ko ne zna Nutelu, ko nije video upečatljive reklame u kojima brižna majka maže braon sjajnu kremu na hleb za porodični doručak? Ovaj idealni namaz čini obične palačinke pravim desertom, dodaje običnom tostu zanimljiv ukus. Veoma je ukusna, ali kupovna Nutela poseduje jedan minus – cena.
Za pripreme domaće Nutele biće vam potrebno:
orah, badem ili kikiriki (ja sam koristila kikiriki) 200-250 gr
200 gr crne čokolade
suncokretovo ulje – 2 supene kašike
so
malo šećera (1-2 kašike), po ukusu
Priprema:
Ako kupite sirov badem ili kikiriki, treba ga malo propržiti u rerni, desetak minuta na 180 stepeni. A možete odmah koristiti kupovni proprženi.
Foto: Youtube/Printscreen
Ohlađeni kikiriki (badem) usitnite u blenderu.
Čokoladu izrendati na krupno rende.
U blender, sa samlevenim kikirikijem dodajte izrendanu čokoladu, ulje, malo šećera, prstohvat soli.
Foto: Youtube/Printscreen
Takođe dodajemo vodu (prokuvanu ohlađenu ili filtriranu). Možete koristiti i mleko. U zavisnosti od željene konzistencije možete varirati količinu tečnosti. Uključite blender.
Blender nastavlja da radi do dobijanja relativno homogene smese, srednje gustine.
Nakon toga, gotov namaz preručite u staklenu teglu. Stavite je u frižider da bi se ohladila i malo zgusnula.
Vaš ukusan i zdrav namaz je gotov. Prijatno!