Jednostavan recept za poslasticu koju svi vole: Napravite brze medenjake
Sastojci i priprema:
- 10 kašika soka od paradajza
- 10 kašika šećera
- 10 kašika ulja
- 2 kašičice cimeta (ili koliko volite)
- 1 kašičica soda bikarbone
- oko 500 - 600 gr. brašna
Dobro izmešajte sve gore navedene sastojke, na kraju u tečnost dodajte soda birbonu pa tek onda krenite sa dodavanjem brašna. Malo po malo dok ne formirate meko testo. Prekrijte ga i ostavite desetak minuta da stoji u frižideru.
Možete razvući oklagijom i vaditi kolutove ili modlom razne oblike. Ili otkidati od testa i pravite male kuglice, svaku malo pritisnuti i ređati, tek malo razmaknute, na pleh. Pleh možete podmazati ili staviti pek papir.
Peći u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, ako ste pravili manje i tanje medenjake onda su gotovi i pre. Mogu se odmah jesti a mogu dugo da stoje tako da su idealni za rano poravljenje sitnih kolača za praznike. Čuvajte u kutiji na suvom mestu.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
Bakinakuhinja/Alo.rs/D.C.
Komentari (0)