Napravite ukusan obrok: Hleb sa spanaćem jajima i sirom
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema: 

  • 1 vekna hleba
  • 300 - 400 gr. spanaća
  • 4 jaja 
  • 1 kašika ulja
  • 1 čen belog luka 
  • 1 kašičica soli
  • 1 kutija zdenka sira ili 200 - 300 gr. krem sira, pavlake, sitnog sira...

Za premaz hleba:

  • 3-4 kašike ulja
  • 1 čen belog luka
  • pola veze peršunovog lišća (može i suvo ili bosiljak) 
  • 1 kašičica sitne crvene paprike (aleva)

Izmešati.

Isecite hleb na 5 delova, izdubite sredinu, neka dno ostane da fil ne iscuri. Premažite koricu hleba premazom. Skuvati spanać, usitniti ga. Umutiti jaja, dodati spanać, ulje, so, i sredinub hleba.

Puniti ovim filom korpice od hleba. Odozgo staviti sir, još malo premazati gornju stranu hleba i peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Jede se dok je vruće uz mlećne i suhomesnate proizvode, uz krišku limuna...A kada se ohladi mogu se iseći dekorativni, manji komadi za posluženje gostiju. Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading