Torta sa breskvama i malinama - Prava voćna poslastica, savršeno osvežavajućeg ukusa
Lako se pravi, a kombinacija sezonskog voća daje poseban šmek
Sastojci
300g mlevenog plazma keksa
4 breskve
½ kg malina
2 pudinga od vanile
½ l mleka + 10 kašika mleka
3 kašike šećera
150g putera
500ml slatke pavlake
Priprema
Očistite breskve, izblendirajte ih i pomešajte sa plazma keksom. Rastopite 100g putera, dodajte u keks sa breskvama i mešajte dok se ne sjedini.
Okrugao pleh prečnika 25cm namažite tanko puterom i rasporedite pripremljenu masu.
Stavite ½ l mleka da se kuva, pomešajte u činiji 2 pudinga, 3 kašike šećera i 10 kašika mleka. Kad mleko provri sipajte puding u mleko i stalno mešajući kuvajte 2-3 minuta.
Dodajte 50 gr. putera u vruć puding i promešajte da se sjedini. Prohlađen puding rasporedite preko mase sa keksom i breskvama.
Kad se puding potpuno ohladi rasporedite oprane i oceđene maline i odozgo stavite umućen šlag od slatke pavlake. Ostavite tortu u frižideru najmanje sat vremena pre služenja. Prijatno.