Prste da poližeš: Uštipci od tikvica

alo.rs/serpicarecepti/Lj.Č. | Žena 10.08.2021 10:00

Samo sačekajte da testo odmori

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • 500 gr. tikvica (3 manje ili 1 veća) 
  • 100 ml. mleka
  • 300 gr. pavlake ili grčkog jogurta (ako je jogurt stavite više brašna)
  • 200 - 220 gr. brašna 
  • 20 gr. kvasca 
  • 3 jaja
  • so
  • crni luk (jako mala glavica) 
  • peršunovo lišće (ne mora)

Tikvice operite pa izrendajte. Posolite i ostavite desetak minuta pa ih dobro ocedite od tečnosti. Umutite (bez miksera) sve ostale sastojke osim brašna, dodajte oceđene tikvice, izrendajte luk i iseckajte peršun.

Kada ste izmešali dodajte brašno i so. Ostavite testo da stoji najduže pola sata, može i duže ako vam tako odgovara. Pržite na srednjoj temperaturi, prvo zagrejte jako, spustite prve uštipke pa smanjite kada vidite da jako cvrči.

Okrenite ih da porumeni i druga strana pa ih izvadite na salvetu da se ocede. Poslužite uz kiselo mleko, jogurt, suhomesnate proizvode, salatu..Prijatno!

Expand player
Pogledajte više