Prste da poližeš: Uštipci od tikvica
Samo sačekajte da testo odmori
Sastojci i priprema:
- 500 gr. tikvica (3 manje ili 1 veća)
- 100 ml. mleka
- 300 gr. pavlake ili grčkog jogurta (ako je jogurt stavite više brašna)
- 200 - 220 gr. brašna
- 20 gr. kvasca
- 3 jaja
- so
- crni luk (jako mala glavica)
- peršunovo lišće (ne mora)
Tikvice operite pa izrendajte. Posolite i ostavite desetak minuta pa ih dobro ocedite od tečnosti. Umutite (bez miksera) sve ostale sastojke osim brašna, dodajte oceđene tikvice, izrendajte luk i iseckajte peršun.
Kada ste izmešali dodajte brašno i so. Ostavite testo da stoji najduže pola sata, može i duže ako vam tako odgovara. Pržite na srednjoj temperaturi, prvo zagrejte jako, spustite prve uštipke pa smanjite kada vidite da jako cvrči.
Okrenite ih da porumeni i druga strana pa ih izvadite na salvetu da se ocede. Poslužite uz kiselo mleko, jogurt, suhomesnate proizvode, salatu..Prijatno!