TORTA ZA ROĐENDAN O KOJOJ SE PRIČA: Savršena,  izdašna i preukusna poslastica, užitak nestvarno dobar
Foto: Youtube/Printscreen

 edna od odličnih torti za rođendane ili neke svečanosti.

Kore – peku se tri – za svaku je potrebno:

4 belanca
4 kašika šećera
50 gr mlevenih oraha
1 kašika mekog brašna

Fil I:

12 žumanaca
12 kašika šećera
800 ml mleka
2 pudinga od vanile
250 gr margarina
100 gr šećera u prahu
150 gr mlevenog plazma keksa

Fil II:

200 ml slatke pavlake

200 gr kisele pavlake
150 gr mlevenog plazma keksa
malo mleka (fil treba biti lapo maziv pa ću objasniti u receptu)

Priprema:

Mikserom umutiti belanca da zepene pa dodavati šećer uz mućenje dok se ne dobije jaka i sjajna pena.

Zatim dodati mlevene orahe i brašno i sve zajedno sjediniti varjačom.

Istresti u obložen pleh dimenzija 32 x 22cm, ili približnih pa staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni.

Rernu uključite kada počnete pripremu kore.

Peći ovako sve tri korice, oko 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.

Umutiti žumanca, puding, kristal šećer i malo hladnog mleka da nema grudvica.

Ostatak mleka staviti da provri pa kada provri zakuvati umućenu masu i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre, prekriti kesom ili folijom pa ostaviti da se ohladi.

Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu. margarin mora biti sobne temperature, omekšao da se lepo i lako umuti.

Razbiti mikserom ohladjen puding pa mu dodati umućen margarin i sve umutiti.

Dodati zatim i keks pa opet sve umutiti.

Za drugi fil umutiti slatku pavlaku pa dodati kiselu, opet umutiti pa dodati keks.

Masa je dosta gusta pa doliti malo mleka ( 100 ml ) i umutiti.

Ako je i dalje gusto dodati još malo. Da bude fino mazivo, ne sme biti gusto, nećete moći razvući.

Na koru naneti prvi fil, pa drugi fil, druga kora, prvi fil,  drugi fil, treca kora.

Premazati celu tortu ostatkom fila, pa dekorisati po želji.

Ostaviti preko noći tortu u frižideru pa sutradan poslužiti.

Prijatno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading