Cela kuća će zamirisati: Slatko pecivo, ruzice sa krem sirom i suvim grožđem
ednom kada probate stalno ćete ih praviti
Sastojci i priprema:
- 40 gr. svežeg kvasca ili 8 gr. suvog
- oko 1 kg. brašna
- 250 ml. mleka
- 100 ml. vode
- 250 gr. maslaca ili margarina
- 3 jaja
- 2 kašićice šećera
- 1,5 kašičica soli
- 2 kesice vanilin šećera (može i aroma)
- korica limuna
Fil:
- oko 150 - 200 gr. suvog grožđa
- 250 gr. krem sira (bilo koji)
- 4 kašike šećera u prahu
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 jaje za premazivanje i 1 kašika meda (med ne mora)
Umutite jaja, maslac, vanilin šećer, dodajte toplo mleko i nadošli kvasac (predhodno razmućen u mlakoj vodi sa šećerom). Zamesite sa brašnom u koje ste stavili so i naribajte koricu limuna. Ostavite da nadodje.
Premesite, podelite na dva dela, razvucite oklagijom. Izmešajte krem sir, šećer u prahu i pavlaku i premažite preko testa. Stavite i suvo grožđe, urolajte kao štrudlu isecite na manje kmade-ružice.
Premažite umućenim jajetom i medom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Tako uradite i sa drugim delom testa. Pospite šećerom u prahu i uživajte. Prijatno!