Spasite vezu ili brak: Evo zašto i kada muškarci imaju krizu i kako da se izborite sa tim
Foto: Shutterstock

Evo kako se odnos muškaraca, prema oceni stručnjaka, prema ženama promenio sa godinama. Kada i zašto muškarci imaju krizu i šta je to što zreo muškarac želi u odnosima.

Kako vele, sa 55 godina muškarac razmišlja “e ovde može i razgovor”.

Kriza srednjih godina nije tako strašna u vezi, kao kada je ne dožive sami: 62% muškaraca spremno je da bude u vezi bez ljubavi, da ne bi bili sami.
Zreo čovek doživljava novi rast vitalnosti i posebno ceni nove doživljaje. U ovom životnom periodu se daje prednost ženi i priznaće joj se nezavisnost i originalnost. Samo 48% učesnika ankete neće moći oprostiti prevaru.
Ako u mlađem periodu života muškarci preferiraju partnerstvo iz strasti, tada zreli muškarac u ženi vidi muzu koja mu može doneti nove doživljaje. Muškarac stariji od 40 godina volet će vas jednostavno zato što ste takvi kakvi ste, zanimaće ga mogućnost  razgovora sa vama, prepoznavanje i uživanje u zajedničkom životu.

Zreo muškarac spremno će prihvatiti vaše slabosti i ceniti vašu sposobnost da se ne fokusirate samo na probleme. Voli udobnost i spreman  je da organizuje miran udoban život za ženu, gde  ništa neće ometati uživanju jedno udrugom.

Neće tražiti svoju slobodu daleko od vas, jer više nema potrebu da se dokazuje sebi i da se bori protiv određenih kompleksa, al će za uzvrat od vas očekivati ​​mudrost i popustljivost (56%). Možda se seks kod muškaraca ove starosne kategorije ne događa tako često, ali veoma vodi računa o potrebama svog partnera i stavlja ih ispred svojih.

U 55. godini centar pažnje muškarca prelazi sa „želim“ na „može“. Brine ga dobra erekcija. Pa čak i ako je do sada sve u redu.

Jer starost se već oseća. Iz istog razloga, sa 55 godina, mnogi se nađu na teškoj psihološkoj raskrsnici. Oni koji nisu stekli svoja erotska iskustva prethodnih godina, pokušavaju da uskoče u poslednji automobil seksualnog života. Često idu bez obzirno, preferirajući mlađe partnerke koji im, prema njihovom mišljenju, daju vitalnost i emocionalnu hranu.
Oni koji su u zrelom periodu života i pri tom su uspeli da steknu dovoljno iskustva, postaju smireniji i često žele jednog partnera koji iskreno voli provoditi vreme s njim u krevetu. Međutim, veoma je malo takvih žena, a ako muškarac nije bio nezadovoljan sa svojom ženom, potraga za „ženom svog života“ može postati dugotrajan problem. Postavlja se razumno pitanje: ako čak i razmenjujući šestu dimenziju, čovek želi senzualnost, kad onda želi ljubav?

Odgovor je jednostavan: u stvari, za jači pol intimnost i ljubav su jedno te isto. Diviti se telu žene koju voliš, osećati požudu, poželeti voditi ljubav u bilo kom životnom dobu, muškarcu nije strano - a posebno u 55. godini.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading