Kremasto jelo: Ručak od krompira i spanaća iz rerne
Uz salatu ništa vam više ne treba
Sastojci i priprema:
- 1 kg. krompira
- 300 gr. mlevenog mesa
- 300 gr. spanaća (sveži, može i zamrznuti)
- 1 glavica crnog luka
- 500 ml. mleka
- 200 gr. kisele pavlake
- 4 kašike brašna
- malo suvog začina (ne mora)
- ulje
- so
- biber
- peršunovo lišće
- 100 - 150 gr. kačkavalja (ne mora)
Sitno iseckan luk ispržite na malo ulja, dodajte mleveno meso i kratko dinstajte. Dodajte mleko, iseckan spanać i peršunovo lišće. Posolite, pobiberite i čim prokuva sklonite sa ringle. Posebno izmešajte pavlaku, brašno i malo mleka pa umešajte u meso i spanać.
Krompir očistite i isecite na šnite, stavite u vatrostalnu činiju ili tepsiju. Začinite suvim začinom ili samo posolite pa poravnajte. Prelijte pripremljenim filom i odmah stavite u zagrejanu rernu na 240 stepeni. Pecite poklopljeno ili prekriveno folijom. Posle 45 minuta je gotovo, dok je još vruće pospite izrendanim sirom i peršunovim lišćem. Prijatno!