Kremasto jelo: Ručak od krompira i spanaća iz rerne
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • 1 kg. krompira 
  • 300 gr. mlevenog mesa
  • 300 gr. spanaća (sveži, može i zamrznuti)
  • 1 glavica crnog luka
  • 500 ml. mleka
  • 200 gr. kisele pavlake 
  • 4 kašike brašna
  • malo suvog začina (ne mora)
  • ulje
  • so
  • biber
  • peršunovo lišće 
  • 100 - 150 gr. kačkavalja (ne mora)

Sitno iseckan luk ispržite na malo ulja, dodajte mleveno meso i kratko dinstajte. Dodajte mleko, iseckan spanać i peršunovo lišće. Posolite, pobiberite i čim prokuva sklonite sa ringle. Posebno izmešajte pavlaku, brašno i malo mleka pa umešajte u meso i spanać.

Krompir očistite i isecite na šnite, stavite u vatrostalnu činiju ili tepsiju. Začinite suvim začinom ili samo posolite pa poravnajte. Prelijte pripremljenim filom i odmah stavite u zagrejanu rernu na 240 stepeni. Pecite poklopljeno ili prekriveno folijom. Posle 45 minuta je gotovo, dok je još vruće pospite izrendanim sirom i peršunovim lišćem. Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading