Prste da poližeš: Meso u marinadi, sa puno safta
Može piletina ili bilo koje drugo meso
Sastojci i priprema:
- oko 1 kg
- 1,500 gr. mesa
- 3 kašike pavlake
- 3 kašike ulja
- 50 ml. mleka
- 1 kašika senfa
- 2 kašičice suvog začina
- 1 kašičica sitne crvene paprike
- 1 kašičica karija
- pola kašičice ruzmarina
- 1 čen belog luka
- so
Prilog:
- povrće,
- riža..
Meso prosušite i posolite. Izmešajte sve navedene sastojke, u dobijenu marinadu uvaljate meso , prekrijte i ostavite sat vremena u frižideru ili nekoliko sati. Poređajte u tepsiju ili vatrostalnu posudu, poklopite i pecite oko 30 minuta na 220 - 230 stepeni.
Otklopite i ostavite jos desetak minuta da se zapeče. Ja sam pred kraj u saft ubacila obareno povrće, vratila meso preko povrća i zapekla. Prijatno!